Pasfoto regels en vereisten


Er zijn veel richtlijnen waaraan een officiële pasfoto dient te voldoen. Zo zijn er de praktische zaken zoals; hoge resolutie, geen oneffenheden, print in kleur en op glad fotopapier. Hoewel de foto vaak in zwart/wit wordt afgedrukt op uw document is het van belang dat u wel een kleurenfoto inlevert bij de aanvraag hiervan.

Verder dient de foto zoveel mogelijk op u te lijken, met andere woorden een natuurlijke en representatieve weergave zonder optische vervorming. Uw gezicht dient volledig zichtbaar te zijn en frontaal naar de camera gericht. Daarom zullen wij u bij langer haar ook vragen om uw haar achter u oren te doen: de ooraanzet wordt geacht zichtbaar te zijn op de foto. Accessoires zoals een haarband, oorbellen, piercings, tatoeages etc. zijn toegestaan mits niet reflecterend. Hoofdbedekking is alleen toegestaan op grond van godsdienstige, levensbeschouwelijke of medische redenen. Een bril is toegestaan als de ogen volledig zichtbaar zijn door het montuur en de glazen heen, bij reflectie kunt u echter gevraagd worden om de bril af te zetten aangezien dit de zichtbaarheid van de ogen verstoort.

Qua uitdrukking wordt u geacht recht in de camera te kijken met een neutrale blik en gesloten mond. Een ingetogen glimlach is toegestaan, zolang er geen tanden zichtbaar zijn. Bij het nemen van de foto zullen wij u de nodige directies geven, zodat u op een goed resultaat kunt vertrouwen. Wij letten goed op uw houding, welke recht en actief dient te zijn. Ook wanneer er een foto van een baby gemaakt wordt, bieden wij de juiste ondersteuning. Uiteraard kunt u ons altijd om aanvullende informatie vragen.Oudegracht 72b
3511AT Utrecht
06-27562458