Pasfoto officiële documenten


Er zijn veel richtlijnen waar een officiele pasfoto aan moet voldoen. De pasfoto moet in hoge resolutie en in kleur zijn en afgedrukt op glad fotopapier zonder reliëf of andere oneffenheden die het beeld op de foto kan verstoren. Hoewel de foto vaak in zwart/wit wordt afgedrukt op uw document is het van belang dat u wel een kleurenfoto inlevert bij het aanvragen van dit document.

Wat betreft de klant moet de pasfoto een natuurlijke en goedgelijkende weergave zijn zonder optische vervormingen. Het gezicht moet volledig zichtbaar zijn, dus ook de zijkanten van het gezicht mag niet bedekt zijn. Daarom zullen wij u bij langer haar ook vragen om uw haar achter u oren te doen: de ooraanzet wordt geacht zichtbaar te zijn op de foto. Accessoires zoals een haarband, oorbellen, piercings, tatoeages etc. zijn toegestaan mits niet reflecterend. Hoofdbedekking is alleen toegestaan op grond van godsdienstige, levensbeschouwelijke of medische redenen. Een bril is toegestaan als de ogen volledig zichtbaar zijn door het montuur en de glazen heen, bij reflectie kunt u echter gevraagd worden om de bril af te zetten aangezien dit de zichtbaarheid van de ogen verstoort.

Bij het nemen van de foto vragen wij u uw hoofd en schouders recht naar voren te houden zonder kantelingen naar voren, achteren of opzij; dit kan namelijk problemen opleveren bij de automatische gezichtsherkenning. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat u in het midden van het oppervlak van de foto wordt afgebeeld met het hoofd volledig in beeld. Als er ondersteuning nodig is, zoals bij bijvoorbeeld een baby, mag de ondersteuning niet zichtbaar zijn op de foto. Qua uitdrukking wordt u geacht recht in de camera te kijken met een neutrale blik en gesloten mond. Glimlachen met ontblote tanden of een open mond is niet toegestaan, maar een te gespannen blik als in nors of stuurs is echter ook niet toegestaan.

Oudegracht 72b
3511AT Utrecht
E-mail: info@pasfotoutrechtcentrum.nl